Parcours 2022

Onze parcoursbouwers hebben een supergaaf parcours gemaakt voor de eerste editie op zondag 23 oktober 2022! Vanaf de start bij X TU Delft ontdek je de bruisende universiteitsstad vol grachten en historische gebouwen. Je kunt kiezen voor een parcours van ongeveer 5 of ongeveer 10 kilometer. Hieronder vind je de parcourskaart en een overzicht van de belangrijkste highlights op de routes.

PARCOURSKAART

Bij de start kun je vanaf 08.30 uur o.a. jouw startnummer ophalen, tas achterlaten en shirt ophalen (indien besteld). Bij de finish ontvang je een medaille en een tasje met drinks & bites. Het parcours van dit jaar zal 19 bezienswaardigheden tellen.

X TU (START-FINISH)

De start en finish van de KLM Urban Trail vinden plaats bij X TU!

X TU focust zich op de needs of young people en heeft een variabel aanbod op het gebied van sport, spel, kunsten, ambachten, reflectie en lifestyle. Het aanbod loopt uiteen van cursussen, ticketuren, evenementen en projecten tot bijvoorbeeld vrij gebruik van een studentenkeuken- en huiskamer en het zelf initiëren van activiteiten en/of programmering.

Hotel Grand Canal

Hotel Grand Canal, een familiehotel gesitueerd in een monumentaal grachtenpand aan een van de mooiste en oudste grachten van delft.
Het 17 -eeuwse grachtenpand kent een lange en afwisselende geschiedenis, onder andere als woning, bierbrouwerij en sigarenfabriek.
Maar is sinds 1995 een familiehotel, door de gunstige ligging van het hotel bevinden de meeste belangrijke bezienswaardigheden van Delft zich op loopafstand.

Buccaneer

Samen kunnen we de energietransitie versnellen. Buccaneer Delft is een accelerator voor startups in de energie & maritieme sector. Op een historische locatie verduurzamen technische startups de industrie met verrassende innovaties. Middels het accelerator programma brengt Buccaneer deze startups met de industrie in verbinding en zorgen ze voor nieuwe samenwerkingen.

Mooie Boules

Jeu de Boules Foodhal Mooie Boules Delft is één grote speeltuin voor groepen vrienden, familie en collega’s. Kom lekker borrelen, klieren, streetfood eten van Ron Gastrobar en Smoke Masters, sjoelen, (complete) bordspellen spelen, de longen uit je lijf zingen in de karaoke en natuurlijk; Jeu de Boules!⁠

Cultuurlab

Cultuurlab aan de Brabantse Turfmarkt 9 is een markant gebouw. Ontworpen door architect en hoogleraar Lex Haak, staat het er al bijna 50 jaar. Eigenaar is de Stichting Congregatie voor RK Jongelingen. Tegenwoordig worden er laagdrempelige sociaal-culturele activiteiten aangeboden, aan een breed publiek (concerten, bandavonds, theater etc). Ook zijn hier een aantal studenten(sport)clubs gevestigd met eigen ontmoetingsruimtes en er is een dance- en sporthal, waar vele clubs terecht kunnen.

Moodz

Tijdens de KLM Urban Trail lopen we door het monumentale pand van Restaurant Moodz.

Bij Moods kan je terecht voor lunch, borrel, diverse fingerfood en diner. Na 22.00 uur komen veel gasten na de bioscoop of theater gezellig terug voor een borrel en dan wordt de muziek iets opgevoerd. Op zonnige dagen kun je genieten op het verwarmde lounge terras van Moodz.

Sint Sebastiaansbrug

Eén van de twee bekende bruggen van Delft waar je tijdens de Urban Trail Delft overheen loopt, is de Sint Sebastiaanbrug. De brug ligt over het Rijn-Schiekanaal. In 1963 is de brug geopend en in 2020 vernieuwd. Voor ieder wegverkeer, behalve tramverkeer, is het mogelijk om de oversteek te maken. Eind 2022 moet er ook een trambaan liggen en in gebruik zijn. De vernieuwde brug is tweehonderd meter lang, 25 meter breed en de doorvaarhoogte is 4,40.

Delftsche Studenten Roeivereniging Laga

Wie dacht dat studenten - naast het studeren - alleen maar goed zijn in feesten, heeft het mis. Delft heeft een studenten roeivereniging met een rijke geschiedenis. Delftsche Studenten Roeivereniging Laga - afgekort D.S.R.V. Laga is één van de meest toonaangevende studenten roeiverenigingen in Nederland en heeft ongeveer 800 leden. Ze is de op één na oudste studenten roeivereniging van Nederland, sinds 1876, en kent een lange geschiedenis met veel successen. Hedendaags is het naast roeien aan de nationale top ook mogelijk je op andere manieren te ontwikkelen, zoals het doen van commissies en te vrijwilligen op vele evenementen.

Oostpoort

Als deelnemer van de Urban Trail Delft krijg je ook de eer om door de Oostpoort te rennen. Vroeger kende Delft acht stadspoorten. De Oostport is van die acht oorspronkelijke stadspoorten nog de enige die is overgebleven. Deze poort is geopend rond 1400. Naast de Oostpoort ligt de Oostpoortbrug. Beide behoren tot rijksmonumenten. Heel bijzonder om hier als deelnemer door te lopen dus.

Bierfabriek Delft

Wellicht niet de beste combi tijdens het hardlopen, maar wel leuk en uniek om er doorheen te rennen. De Bierfabriek is een gezellig bierrestaurant waar ze hun eigen bier brouwen en serveren met toepasselijke bourgondische gerechten. Ga een gezellig avond met je vrienden lekkere biertjes tappen op de taptafels of ga met je collega’s gezellig uit eten.

Doelenplein Garden

Wil je na de Urban Trail nog een keer Delft bezoeken, maar weet je niet wat je wil doen. Dan is het Doelenplein een perfecte plek om dat uit te zoeken. Op het plein zijn meerdere horecagelegenheden om wat te eten of te drinken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om naar het filmhuis Lumen te gaan waar voornamelijk kunstfilms uitgezonden worden. Ook is de kans aanwezig dat je muziekartiesten tegenkomt die op het plein zorgen voor gezelligheid.

Hotel De Plataan

Als je door Doelenplein Garden rent, zal je vervolgens ook door het Hotel De Plantaan rennen. Dit is een bijzonder hotel met opvallend behang aan de muren van de hotelkamers. Het hotel ligt in het centrum van Delft en daarmee ook op loopafstand van de markt, musea en andere bezienswaardigheden. De Plataan denkt ook aan het milieu. Door natuurlijk te tuinieren, veel ecologische en Fair-Trade producten aan te bieden en door op 8 verschillende manieren het afval te scheiden, staat het hotel in de top 3 van Nederland op het gebied van duurzaamheid.

Blauwe Hart

Het Blauwe Hart is niet te missen tijdens de Urban Trail Delft. Het kunstwerk wat dateert uit 1998 is ontworpen door Marcel Smink. Het Blauwe Hart verwijst naar het technische hart van Delft, zijnde de Technische Universiteit. De kleur blauw verwijst naar Delfts blauw. Het kunstwerk is gemaakt van blauwe glaspanelen.

Delft is Goud

Misschien heb je wel eens vaker deelgenomen aan een Urban Trail, maar waarschijnlijk heb je daarbij nog nooit over gouden klinkers gelopen. In de Jozefstraat v/h Molenpoort liggen op gouden klinkers met ieder een bijzonder verhaal. Een aantal jaar geleden was het mogelijk om iemand die je goud vindt te verrassen met een gepersonaliseerde gouden klinker.

De Griffioen

 In het museum Griffioen, wat is opgezet door broer en zus Griffioen, is een unieke verzameling te zien van oude medische, verpleegkundige, tandheelkundige en farmaceutische instrumenten. Daarnaast werp je ook een blik door een historische apotheek en een kamer gewijd aan Delftenaar Reinier de Graaf.

Stadskantoor

Een gloednieuw gebouw met veel functies. Het Stadskantoor biedt ruimtes aan voor bedrijven, heeft op de begane grond een plek waar inwoners van Delft gemeentelijke producten kan aanschaffen en onder de grond een treinstation met fietsenstalling.

Park Spoorloos

Als een trein ga je door Park Spoorloos! Vroeger kon je daar nog wel eens een trein tegenkomen, maar tegenwoordig is het een groene oase midden in de stad. Als je goed kijk, zie je nog wel wat terug van het spoorwegverleden. Zo zie je de stalen staven die de rails nabootsen en de hoge pergola’s die verwijzen naar de oude bovenleidingen van de treinen. Ondanks dat de treinen er nu niet meer zijn, kan je wel plaatsnemen in het restaurant Pavarotti.

Hambrug

De tweede brug die je tegenkomt tijdens de KLM Urban Trail Delft is de Hambrug. Deze brug is alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Net als de Sint Sebastiaansbrug, gaat de Hambrug ook over het Rijn-Schiekanaal. De brug is ongeveer honderd meter lang en de doorvaarthoogte is 1,40 meter. De brug is geopend in 1978.

Inschrijving geopend!

Yes! De volgende KLM Urban Trail Delft vindt plaats op zondag 29 oktober en je kunt nu inschrijven!

Lees meer