Parcours en locaties

Voor de KLM Urban Trail Delft op zondag 29 oktober 2023 wordt een supergaaf parcours ontwikkeld. Je kunt kiezen voor een korte route van ongeveer 6.5 km of een lange route van ongeveer 11 km. Vanaf de start ontdek je de binnenstad vol gezellige straten, pleinen, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. 

Stap voor stap maken we alle locaties bekend. Kom regelmatig terug op deze pagina om te zien welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Benieuwd welke bezienswaardigheden vorig jaar in het parcours zaten? Bekijk ze hier

Let op! Deze pagina bevat informatie over de KLM Urban Trail Delft 2023. In aanloop naar het volgende evenement zal de website aangepast worden. 

PARCOURSKAART

De start- en finishlocatie is op het terrein van X TU Delft. De parcourskaart in het groot bekijken? Klik hier.

Start- en finishlocatie: X TU Delft

X TU Delft is een plek op de TU Delft-campus (Mekelweg 8) waar studenten op de TU Delft-campus zich op vlakken kunnen ontwikkelen die niet altijd terugkomen in de opleiding, maar die wel van onschatbare waarde zijn. Bij X kunnen zij deelnemen aan uiteenlopende cursussen, ticketuren en evenementen op het gebied van lifestyle, reflection, sports, games, arts en crafts.

Daarnaast biedt X TU Delft de mogelijkheid voor externe organisaties om op deze unieke locatie – midden op de campus van de TU Delft – elke vorm van evenement of meeting te organiseren, van kleinschalige borrels in Cafe X tot grote symposia in bijvoorbeeld de Theatre Hall.

Pavarotti

Het voormalige stationsgebouw in Delft is omgebouwd tot restaurant Pavarotti. Pavarotti is een Italiaans concept met vestigingen in verschillende steden waaronder Delft. Wij werken enkel met verse producten. Dagelijks zijn wij op zoek naar de meest verse ingrediënten om het lekkerste eten in ons restaurant in Delft voor je te bereiden.

Binnen tien minuten staat er een verse pasta of pizza voor je neus. Het pizzadeeg en de pasta worden overdag vers gemaakt in hun pastalaboratorium. Het Italiaanse restaurant beschikt ook over een wijnbar en aan de parkzijde een serre en een terras. 

Mooie Boules

Jeu de Boules Foodhal Mooie Boules Delft is één grote speeltuin voor groepen vrienden, familie en collega’s. Kom lekker borrelen, klieren, streetfood eten van Ron Gastrobar en Smoke Masters, sjoelen, (complete) bordspellen spelen, de longen uit je lijf zingen in de karaoke en natuurlijk; Jeu de Boules!⁠

Buccaneer Delft

Stap door de poorten van Buccaneer Delft en betreed het oude artilleriemagazijn van Delft. Een plek vol historie, waar inmiddels door startups wordt gewerkt aan een duurzame toekomst. Vergaderen kan ook bij de Buccaneer. De locatie is geschikt voor groepen tot 75 personen en biedt met verschillende ruimtes alle mogelijkheden voor jouw volgende vergadering, evenement, workshop of creatieve team sessie.

Hotel Grand Canal

Stap binnen in de betoverende wereld van Hotel Grand Canal, waar geschiedenis en moderniteit samenkomen langs de prachtige KLM Urban Trail route. Gelegen aan de schilderachtige grachten van Delft verwelkomen wij trotse deelnemers en nieuwsgierige toeschouwers om onze unieke locatie te ontdekken.

Ons historische hotel, dat zijn deuren opende in 1995 straalt tijdloze elegantie uit en vormt een uniek hoogtepunt van de KLM Urban Trail Delft. Ren door gangen doordrenkt met geschiedenis en voel de energie van het verleden terwijl je deelneemt aan het hedendaagse stadsavontuur.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen de bruisende energie van de KLM Urban Trail Delft te beleven!

Molen de Roos

Molen de Roos staat al sinds 1679 aan de rand van de oude binnenstad van Delft. Ooit één van de 18 molens in Delft, nu de laatste molen van de stad. In 2012 werd onder de molen de spoortunnel gebouwd en rijden er dagelijks ruim 300 treinen onder de molen door. Sinds 2015 wordt de molen weer gebruikt waar ze ooit voor gebouwd werd: meel malen. We malen er tarwe, spelt en rogge van biologisch graan. Op traditionele molenstenen, en met gebruik van de kracht van de wind. Net als 300 jaar geleden.

De organisatie van de molen bestaat uit een winkel, maalbedrijf met 8 molenaars, een grote groep vrijwillig molenaars en molengidsen, een tuinploeg voor de molentuin en uit een dagbesteding GGZ Delfland. Deelnemers uit de psychiatrie werken in de molen, ieder op zijn of haar best passende taken: meel inpakken, bloem zeven en meel mengen, alles ter ondersteuning van ieders individuele behoefte. Zo is de molen ook na ruim 300 jaar een vast onderdeel van Delft.

Wijnhuys Kinesis

Het pand op de hoek van de Hoefijzersteeg en de Voorstraat is een rijksmonument, waarschijnlijk gebouwd in de 18e eeuw. In de loop van het lange bestaan heeft het verschillende functies gehad. Zo werd er in het verleden bier gebrouwen, werd het gebruikt als opslag voor wijn en is er in het nabije verleden een bloemenwinkel gevestigd geweest. Op dit moment is de begane grond in gebruik als wijnwinkel, Wijnhuys Kinésis, en expositieruimte voor vrijetijd fotografen. De fotografen van de huidige expositie: Gabrielle Ponjee - Spitsbergen, Jac Mostert – Dagelijks Delft, Guy van  Hoek – Spitsbergen.

Tijdens de KLM Urban Trail kom je het pand binnen via de achteringang in de steeg, loop je door de schuur via de winkel langs de fotografie en de meer dan 800 wijnen uit 41 landen. Zoals vele biologisch, natuur- en oranjewijnen, mousserend, port en ciders. Je verlaat de winkel/expositieruimte door de voordeur aan de Voorstraat.

Actie: Mocht je als deelnemer aan de Trail iets “lekkers” gezien hebben tijdens je wandeling door de winkel, dan geldt er in november een korting van 10% op het hele assortiment 🍷 (alleen op vertoon van je startnummer)

De Centrale 

De Centrale is een restaurant in de oude Koornbeurs waar je jezelf laat verrassen met 4, 5, 6 of 7 gangenmenu. Prachtig opgemaakte borden, verfijnde smaken en bijpassende wijnen die direct bij de wijnboer worden geïmporteerd. Dit imposante gebouw deed in oude dienst als vlees- en graanhal, maar echte Delftenaren kennen het vast nog van toen het een mensa, en later een discotheek was. Acht jaar geleden werd 'de grote zaal' van de Koornbeurs helemaal opgeknapt, met oog voor de historie. Kom hier even op adem en bewonder de Toscaanse zuilen en de ruim 500 jaar geschiedenis van dit pand. 

Het Konings Huys

Bij Het Konings Huys kun je heerlijk lunchen, borrelen, dineren en daarnaast zijn wij voorzien van verschillende vergaderlocaties in het hartje van Delft, gelegen aan de historische Grote Markt. De naam van het restaurant verwijst naar de verschillende elementen en geschiedenis van het koningshuis die je hier terug kunt vinden. Het interieur van Het Konings Huys is dan ook warm en sfeervol ingericht en past perfect bij de historische omgeving van Delft. 

Onze bediening is vriendelijk en attent en zal er alles aan doen om je een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Het Konings Huys biedt een menu met heerlijke gerechten en een ambitieus team dat er alles aan doet om jou als gast een onvergetelijke ervaring te bezorgen. 

TU Delft Hortus Botanicus

Planten leveren voedsel, medicijnen, kleding, onderdak en grondstoffen en zijn van essentieel belang voor ons allemaal. In deze technische botanische tuin wordt al meer dan 100 jaar botanisch onderzoek aan planten gedaan. Het heeft veel wilde planten tot industriële toepassingen gebracht en is inspiratie geweest voor baanbrekende innovaties.

Nog steeds wordt in de Hortus Botanicus onderzoek gedaan, maar het is ook een heel mooie plek waar het heerlijk toeven is en altijd iets te ontdekken of te doen is. Midden in de Hortus is een terras en Coffee-star locatie waar heerlijke koffie en thee en duurzame dranken, gebak en chocolade te verkrijgen is.

Café de Oude Jan

Café de Oude Jan ligt vlak naast de Oude Kerk die in de volksmond ook wel de ‘Oude Jan’ genoemd wordt. Een oergezellig café dat tot in de late uurtjes geopend is. Het terras op het Brouwplein is een van de favoriete plekken van de stad. Kom lekker borrelen, strijk neer voor de lunch op het zonnige terras of ga voor een kop koffie met huisgemaakte appeltaart. Geniet van het mooie uitzicht op het historische Delft, bestel een (speciaal)biertje met bitterballen, maak nieuwe vrienden aan de bar en blijf gerust nog even hangen om een hapje te eten. Wij ontvangen je alle dagen van de week met een praatje en een lach!

Houd onze agenda in de gaten, wij programmeren regelmatig live muziek en feestelijke evenementen.

Delfts Brouwhuis

Hef het glas… je bent er! Zet hier je lippen aan het lokale schuim. Gun jezelf een stevige lunch en oogst nieuwe vrienden in de biertuin. Een rondje borrelplanken en dan lekker tafelen in de gewelfde bierkelder. Het 700 jaar oude decor voor de stadsbrouwerij in Delft, waar mooie lokale bieren van de ketel naar jouw glas stromen. Aanschouw de brouwer aan het werk en dan is het jouw beurt: proost, cheers, prosit! Ech Dellufs genieten voor dorstlessers, smaakmakers en bourgondiërs.

“Vakmanschap van vroeger, gastheerschap van nu”

Actie: Kom na de KLM Urban Trail Delft lunchen bij het Delfts Brouwhuis en krijg jouw eerste Delfts Brouwhuis biertje van het huis! 🍻 (Alleen geldig op zondag 29 oktober 2023 en op vertoon van je startnummer)

The Social Hub

Bij The Social Hub geloven we dat een betere samenleving ontstaat wanneer mensen met visie en talent uit alle lagen van het leven samenkomen. The Social Hub is een hotel voor reizigers, een thuis voor studenten en professionals van de volgende generatie, een co-werkruimte voor grote denkers, een speeltuin voor ondernemers en een ontmoetingsplaats in de stad voor de lokale bevolking en vrienden.

Lees meer over ons op onze website!

Padel City Delft

Welkom bij Padel City Delft! ;)

Padel City is de meest sfeervolle Padel locatie in Nederland! In een omgetoverde industriële loods hebben wij als jonge ondernemers een totaal verzorg sport en leisure concept neergezet.

Met 4 prachtige indoor en 3 outdoor banen willen wij Delft voor het eerst kennis laten maken met de sport Padel. 

Boek nu een baan bij ons via de Playtomic-website. Of via de Playtomic-App.

Vakwerkhuis

Het Vakwerkhuis is de plek om samen thuis te vergaderen, werken, ontmoeten en te vieren. Er zijn grote en kleine ruimtes om in te vergaderen, maar je kunt er ook van alles in organiseren. De 11 vergaderruimtes zijn allemaal net even anders. Deze plek is ook gemaakt om lekker te werken. 

Een goede kop koffie, ontbijt, lunch, borrel en alles daartussenin hebben ze in hun café in het voormalig ketelhuis. Dit is de plaats om elkaar te ontmoeten. Daarnaast is het Vakwerkhuis uitermate geschikt om een feest te geven. We hebben ervaring met grote feesten, bruiloften en borrels. Kortom, dé plek om samen te komen. 

STECK

Dansen in de club of rennen door de club? What's the difference? Tijdens de KLM Urban Trail Delft schudt je in STECK even de heupen los alvorens je je trail vervolgt.

STECK is dé club van Delft waar je elk weekend terecht kunt voor clubavonden met alle hits van dit moment en een heerlijke cocktailbar. Check ook onze BLAUW comedy avonden en live concerten op onze website. Kortom; toe aan een avondje uit? See you at STECK!

Delftsche Studenten Bond

De Delftsche Studenten Bond is een van de oudste gezelligheidsverenigingen voor alle studenten in Delft. Met rond de vierhonderdvijftig enthousiaste leden wordt de vereniging gekenmerkt door haar hechte band. 

Ons prachtige monumentale burgermeesterspand genaamd Tyche is gevestigd aan de Oude Delft. Sinds 1953 in het bezit van de vereniging en is al sinds 1803 een sociëteitsgebouw. Midden in het centrum van Delft aan de oudste gracht van de stad vormt het pand een tweede thuis voor alle leden die er ook vaak te vinden zijn. De vier grote zalen van het pand hebben elk hun eigen doel en karakter

Foto: indebuurt